Tommy Larsson – ny vd på Falks Markentreprenad

Tommy Larsson – ny vd på Falks Markentreprenad

Från och med årsskiftet tillträder Tommy Larsson som ny vd för Falks Markentreprenad. Något företagets ägare Morgan Falk är mycket nöjd med.
– Med Tommy vid rodret är jag övertygad om att vi kommer att fortsätta vår positiva tillväxtresa.

Tommy Larsson kommer närmast från en tjänst som HR-/kommunikationschef på Tommy Byggare – ett företag han med olika funktioner varit anställd hos i tio år.
Hur känns då detta?
– Helt fantastiskt roligt måste jag säga. Falks Markentreprenad, och inte minst Morgan själv, har ett grundmurat rykte om sig inom branschen att alltid leverera kvalitet. Det kan jag själv vittna om då vi stött på varandra i en rad olika byggprojekt genom åren.
Vem är Tommy Larsson?
– Jag är 42 år och bor på en gård i Bergstena strax utanför Alingsås och Vårgårda med min fru och två grabbar, 11 och 14 år gamla. På fritiden gillar jag att träna, löpa och spela golf.
Hur ser din bakgrund ut?
– I grund och botten har jag en elektronikutbildning och sedan har jag läst personal- och HR-frågor. Så man kan säga att jag tilltalas av ledarskapsfrågor och att jag har ett genuint teknikintresse. Ihop med Morgans och den övriga personalens kompetens tror jag att det kan bli en riktigt bra kombo. Jag har fått en mycket positiv bild av både företaget och personalen när jag träffat dem under den här rekryteringsprocessen.
Vad visste du om Falks Markentreprenad innan dess?
– Jag vet att det är ett väl fungerande företag som haft en mycket positiv utveckling under senare år. En tillväxtresa som jag i fortsättningen vill bidra till med min kompetens och erfarenhet.
Vad är dina ”styrkor”?
– Tydlighet och delaktighet skulle jag vilja säga. Jag vill få människor i organisationen att växa genom att ta vara på deras olika kunskaper och erfarenheter. Jag tror mig också vara hyfsat bra på att skapa fungerande organisationer och att rekrytera rätt folk. Sedan har jag ett brett kontaktnät som förhoppningsvis kan leda till goda affärer på sikt. Likaså triggas jag av utmaningar och det gör ju inte saken sämre…
Vad blir din första uppgift när du tillträder din tjänst efter årsskiftet?
– Att lära känna företaget och dess medarbetare och tillsammans med Morgan och den övriga ledningen dra upp riktlinjerna för vår fortsatta tillväxtresa.
Då får vi önska dig välkommen till Falks!
– Tackar – det här ska bli både kul och spännande.